Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'na hoş geldiniz.
Hakkımızda > Genel > Tarihçe
Tarihçe
Okulumuz 1963 yılında kurulan Ege Üniversitesi Yabancı Diller Okulu'nun devamı olup, 26 Mayıs 1983 yılında Bölüm, 1 Şubat 2010 yılında ise Yüksekokul olmuştur.

Yabancı Diller Yüksekokulu, Ege Üniversitesi'ne bağlı tüm Fakülte ve Yüksekokul öğrencilerinin yabancı dil hazırlık öğretimini, ayrıca Meslek Yüksek Okulları'nın Yabancı Dil derslerini planın hedefleri doğrultusunda yürütmektedir.

Okulumuz, Edebiyat Fakültesi'nin Alman Dili ve Edebiyatı ve Mütercim Tercümanlık bölümü öğrencilerinin zorunlu, İngiliz Dili ve Edebiyatı ile Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümlerinin seçmeli Almanca derslerini de yürütmektedir.
2000'li yıllarda Yabancı Diller Bölümü
Pearson Akreditasyonu, okulumuzun kalite süreçlerinin, bağımsız bir uluslararası kalite ölçütü olan Pearson'ın Edexcel standardını sağladığını onaylar.
Italiano
Français